Červen 2007

3. bleskovka

30. června 2007 v 10:58 | Aja a Paja
Je tady 3. bleskovka. Vyhraje ten, kdo jako 1. správně odpoví. Odpovědi piště do komentářů! Odpovídejte pouze ano nebo ne.


Otázka:

Shromažďují si velbloudi ve vyprahlých pouštích vodu v hrbech?

--------------------KONEC--------------------


Správná odpověd je NE, vyhrává Miriam.



Diplom za 2. bleskovku

30. června 2007 v 10:48 | Aja a Paja |  Bleskovky


Diplom za 1. bleskovku

30. června 2007 v 10:33 | Aja a Paja |  Bleskovky

Vyjí osamělí vlci na měsíc?

30. června 2007 v 10:27 | Aja a Paja |  Ankety

2. bleskovka

26. června 2007 v 14:23 | Aja a Paja |  Bleskovky
Je tady 2. bleskovka. Vyhraje ten, kdo jako 1. správně odpoví. Odpovědi piště do komentářů! Odpovídejte pouze ano nebo ne.

Otázka:

Pomáhají si krysy vzájemně odnést vejce, pokud je pro jednu z nich příliš těžké?

--------------------KONEC--------------------

SPÁVNÁ ODPOVĚĎ JE
NE, VYHRÁVÁ OLINQA (WEB)


Afgánský chrt-info

22. června 2007 v 20:17 | Aja a Paja |  PSI-Info
Afgánský chrt-info

Afgánský chrt je laskavý a přívětivý pes, podarovaný moudrostí od svých předků. Je to důstojný a rezervovaný pes, s určitou nadšenou a vášnivou divokostí.
ANGLICKÝ NÁZEV:
Afghan Hound
PŮVOD:
Afgánský chrt je plemenem existujícím již několik tisíciletí. Byl vyšlechtěn v Afghánistánu, křížením Afgánského původního loveckého chrta s Perským chrtem - Salukou. Na konci 19. století jej dovezli do Velké Británie, kde byl v roce 1907 utvrzen standard tohoto plemene. Tam také v roce 1926 vznikl první "Klub milovníků afgánského chrta".
POPIS:
Afgánský chrt má exotický zevnějšek, majestátní ocas a grandiózní pohyb. Je plný síly a důstojnosti, má nezávislý charakter - to je Afgán. Afgánský chrt je dostatečně vysoký pes, výška v kohoutku je u psů 65 až 75 cm, u feny 60 až 65 cm, váha se pohybuje v rozmezí 23 až 28 kg, má pevnou a silnou postavu. Hlava je nadstavená, v prodloužené linii. Uši má dlouhé a visící, přiléhající k hlavě, pokryté velmi dlouhými, hedvábnými chlupy. Oči jsou trojúhelníkového tvaru, východního rázu, jsou temné, někdy s nazlátlým odstínem. Čenich nosu je černý, u světle zbarvených psů může být i temně-hnědý. Ne příliš krátký ocas je zakončen smyčkou. Afgánský chrt má krásnou, rovnou, honosnou a hedvábnou srst, která stojící postavu Afgána krásně a důstojně rámuje. Tlapy jsou touto hustou srstí dobře kryté, srst vytváří jakési "cvičky". Zbarvení je různorodé: jedno-, dvou-, trojbarevné. Pes může mít černou masku nebo polomasku s brýlemi, může však být i bez masky.
VÝŠKA:
Pes má v kohoutku 68 až 74 cm.
Fena má v kohoutku 63 až 69 cm.
VÁHA:
Afgánský chrt váží v rozmezí 23 až 27 kg. (Standard FCI váhu neuvádí.)
SRST:
Afhánský chrt má krásně vznešenou, hedvábnou a rovnou srst, která na zádech, bocích a zadečku má velmi jemnou strukturu. Na přední straně hlavy má srst krátkou, na zadní je dlouhá, zřetelně dobře splývající. Všechny barvy srsti jsou přijatelné.
CHARAKTER:
Afgánský chrt je laskavý a přívětivý pes, podarovaný moudrostí od svých předků, žijících v poušti. Je nezávislý, avšak zdrženlivý a přívětivý k dětem. Je to důstojný a rezervovaný pes, s určitou nadšenou a vášnivou divokostí.
PÉČE:
Afgánský chrt vyžaduje tvrdé, ale laskavé výzvy a povely a zvýšené fyzické zátěže. Má rád delší procházky a větší prostor. Srst potřebuje soustavnou péči.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Afgánský chrt se průměrně dožívá 12 až 14 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Lovecký pes, určený k nahánění vysoké zvěře.
VYUŽITÍ DNES:
Hlídač a společník.
PLEMENO:
FCI X. - Chrti.
Sekce 1 - Chrti.
Bez pracovní zkoušky.

OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
AF
ČÍSLO STANDARDU:
228/ 22. 11. 2004 (Velká Británie)

Anglický kokršpaněl-test

22. června 2007 v 17:54 | Aja a Paja |  Testy
1. Kolik měří psi (v kohoutku)?

a) 50-60 cm
b) 68-74 cm
c) 39-41 cm

2.Kolik měří feny?

a) 48-55 cm
b) 38-39 cm
c) 39-41 cm

3.Jaká je přibližná váha kokršpanělů?

a) asi 7 kg
b) asi 20 kg
c) okolo 13 kg

4.Jaká je země původu kokršpanělů?

a) Anglie
b) Amerika
c) Belgie

5. Jakou potřebuje výchovu?

a) důslednou
b) nedůslednou
c) žádnou

6. Jaký je jeho anglický název?

a) Cockr Spaniel
b) Cocker Spaniel
c) Cacker Spanel

7. K jakým psům patří?

a) k nejrozšířenějším na naší planetě
b) k málo známým
c) ke známým jen v Evropě

8. Jaké potíže se u nich vyskytují nejčastěji?

a) s kloubami
b) s mléčnými žlázy
c) s ušima

9. S jakým psem je možná záměna?

a) se špringršpanělem
b) s ohařem
c) s americkým kokršpanělem

10. Je celý bílý kokršpaněl zakázaný?

a) ano
b) ne


Správné odpovědi: 1.c), 2.b), 3.c), 4.a), 5.a), 6.b), 7.a), 8.c), 9.c),10.a)


1. bleskovka

22. června 2007 v 17:03 | Aja a Paja |  Bleskovky
Je tady 1. bleskovka. Vyhraje ten, kdo jako 1. správně odpoví. Odpovědi piště do komentářů! Odpovídejte pouze ano nebo ne.


Otázka:

Vyjí osamělí vlci na měsíc?


--------------------KONEC--------------------

SPÁVNÁ ODPOVĚĎ JE NE, VYHRÁVÁ ALENKA (WEB)

Soutěž O NEJ BLOG SE ZVÍŘATY! HLASUJ!!!!!

22. června 2007 v 16:32 | Aja a Paja |  Soutěže
Začíná hlasování v SOUTĚŽI O NEJ BLOG SE ZVÍŘATY!!! Přihlásilo se celkem 6 blogů, ale soutěží jen 5, protože jeden z nich nebyl jen o zvířatech (což bylo podmínkou). Hlasujte!!!
Soutěžící:



Soutěž O NEJ BLOG SE ZVÍŘATY! PŘIHLAŠTE SE!!!!!

3. června 2007 v 18:03 | Aja a Paja |  Soutěže
Zahajujeme soutěž O NEJ BLOG SE ZVÍŘATY!!! Přihlásit se mohou jen blogy, které jsou zaměře ny jen na zvířata (např. jen se psy nebo se všemi zvířaty)!!! Přihlásit se můžete do 22. června 2007, ale jen pokud bude minimálně 5 blogů. Soutěže se můžou zúčastnit jen blogy.cz (ne např. estranky, sblogy atd.).

Vyhlášení soutěže o nejhezčího pejska!!!

3. června 2007 v 16:08 | Aja a Paja |  Soutěže
...je tady vyhlášení soutěže O NEJHEZČÍHO PEJSKA...
1. místo: Alma s 14-ti hlasy
2. místo: Sára s 10-ti hlasy
3.- 4. místo: Bond s 2-ma hlasy a Lady s 2-ma hlasy
5. místo: Dafi s 0 hlasy
Anketa:
Který pejsek se ti nejvíc líbí? HLASUJ!!!
Bond7 % (2 hlasy)7 %2 hlasy
Lady7 % (2 hlasy)7 %2 hlasy
Alma50 % (14 hlasy)50 %14 hlasy
Sára36 % (10 hlasy)36 %10 hlasy
Dafi0 % (0 hlasy)0 %0 hlasy
Diplomy:
Pro Aju:
Pro Paju:
Pro Deiva:
Pro New Yorčanku: